5 misstag nästan alla gör i trädgården på hösten

När hösten kommer så finns det saker att göra och det finns saker man bör låta bli att göra. Dock är det många som ändå gör vissa saker, för att de tror att det ska vara så. Här är de fem vanligaste misstagen många gör.

1. Klippa gräsmattan

Även om din gräsmatta inte är så grön och fin som under sommaren så betyder inte det att du ska strunta i den. Även under hösten måste den klippas en del. Klipp gräset så att det är ungefär en halv decimeter högt, då förhindrar du också att sorkar flyttar in.

2. Rensa ogräs

Även ogräset fortsätter växa även om hösten kommer. Dock är det nu främst kirskål och tistel som kommer. Så dessa bör du fortsätta rensa. 

3. Tänka framåt

Även om det är svårt att tänka på vårblommor när det är höst, så är det bra att under hösten plantera nytt inför våren som kommer. Du kan bland annat plantera vårlökarna redan nu. 


4. Slänga gammalt

Om du har ruttna grönsaker, släng dem! Annars kommer det en massa skadeinsekter som kan bli stora problem nästa odlingssäsong om du inte får bort det i tid.

5. Hålla fingrarna borta från beskärningen

Många tycker att det är perfekt att beskära träd och buskar så att de är trimmade och redo för vintern, men faktiskt bör du vänta med detta till våren kommer. Det beror på att om du gör det nu, under hösten så kan snittytorna på kvistarna utsättas för både regn och fukt vilket kan göra dem svårläkta och mer mottagliga för otrevligheter som svampangrepp.

16 Sep 2020