Vad du kan göra i trädgården nu i juni

Juni månad, det är en underbar månad. Nu har värmen börjat komma och midsommar ligger bara runt hörnet. Denna månad kan man göra en hel del i sin trädgård. Bland annat passar det perfekt att nu plantera nya perenner, buskar och träd. Det finns massor av detta i de olika trädgårdsbutikerna och det är inte fel att köpa hem en massa trevliga växter.

När det gäller att vattna dina växter, passa på då det regnar. Det kanske låter udda att vattna då det regnar, men det gör att vattnet tränger ner djupare och rötterna söker sig neråt. Bra tid att vattna är på morgonen.

Ha koll på ditt grönsaksland, så att det inte kommer ohyra eller sniglar. Gallra bland dina grönsaker, så att det får plats att växa. 

Runt midsommar är det tid för din häck att klippas om du har en sådan. När det gäller gräsmattan, klipp den ofta, me inte så mycket per gång. 

Om du inte har trädgård men en balkong eller terrass, så kan det vara bra att se äver dina krukor och balkonglådor. Tillför gärna näring en gång per vecka och ta för vana att ansa och plocka bort vissna blad och blommor. 

12 Jun 2020